Seminar o zdravju kopit

Seminar o zdravju kopit

Vljudno vas vabimo na seminar o celostni oskrbi konja in njegovih kopit z naslovom ZDRAVO KOPITO. Seminar je namenjen vsem, ki se kakorkoli ukvarjate s konji.

Predavateljica: Urška Markelj, univ. dipl. ing. zoot.

Seminar bo potekal v soboto, 8. aprila 2017, na naslovu: Milje 50, 4212 Visoko (relacija Kranj – Preddvor).

Pričetek seminarja bo ob 10. uri. Seminar je celodneven in traja do večera, najmanj pa do 18. ure. Vmes je odmor za kosilo.

Vsebina seminarja:

– Anatomija in delovanje kopita – kako ločimo zdravo kopito od patološkega.
– Vpliv kovanja, prehrane in okolja na kopito in bosonogi pristop h kopitu.
– Najpogostejše patologije in vzroki za le-te.
– Laminitis in težave v zadnjem delu kopita (sindrom / bolezen zakopitnice) in rehabilitacija.
– Pomen pravilne prehrane.

Udeleženci seminarja lahko s seboj prinesete fotografije kopit vaših konj za brezplačno svetovanje. Prosimo, da za natančna navodila glede pravilnega fotografiranja pogledate v fotogalerijio:http://barefoot.forumotion.com/gallery/Slikanje-kopit/Primeri/Primericat_c8.htm. Primerne so le fotografije iz določenih kotov!

Prijave in kotizacija:
Prijavite se lahko preko telefonske št. 041/598-009 ali preko e-maila: tankawakan@gmail.com. To niso kontaktni podatki Urške Markelj, da ne bo nesporazuma. Kotizacija znaša 70 €.

Prijava je potrjena ob plačilu kotizacije na račun:
05100-8012015285 pri A Banki, sklic »Seminar«, najkasneje do TORKA, 4. APRILA 2017. Ob morebitnih prostih mestih se je možno prijaviti tudi kasneje.
PREDPRIJAVA IN PREDHODNO PLAČILO KOTIZACIJE STA OBVEZNA. Brez tega udeležba na seminarju ni možna.

Število mest je zelo omejeno, zato resni interesenti pohitite s prijavami.

V ceno je vključeno tudi gradivo ter kava/čaj med odmori.

POMEMBNO: Seminar je teoretične narave in NI TEČAJ OBREZOVANJA KOPIT. Dobili boste dragocene in koristne informacije, ki vam bodo v pomoč pri celostni oskrbi vašega konja, načrtovanju njegove prehrane, življenjskih pogojev, primerni oskrbi kopit itd. Udeležba na tem seminarju JE POGOJ za udeležbo na seminarjih ali tečajih, ki so nadgradnja osnovnega (npr. seminar o laminitisu), saj se na nadaljevalnih seminarjih od udeležencev pričakuje osnovno znanje.

Temu seminarju bo v kratkem sledil seminar o najpogostejših patologijah s poudarkom na laminitisu in sindromu in bolezni zakopitnice (nadgradnja seminarja Zdravo Kopito); temu pa dvodnevna delavnica s praktičnim obrezovanjem. Pogoj za udeležbo praktične delavnice sta že poslušana teoretična seminarja.

Vidimo se na seminarju!

Lep pozdrav,

Urša & Urša

2018-05-23T12:04:12+02:00