O nas

O nas
O nas 2020-07-09T22:40:00+02:00

Kdo smo?

Smo ekipa strokovnjakov, ki se ukvarja s celostno oskrbo in rehabilitacijo konjskih kopit in vsem, kar spada zraven – prehrana, gibanje, svetovanje o optimalni oskrbi glede na možnosti/zmožnosti, ipd.  Pri svojem delu sodelujemo z izbranimi veterinarji, osteopati in drugimi strokovnjaki po potrebi.

Ker je celostna oskrba kopit razmeroma nova panoga, se neprestano dodatno izobražujemo, poleg tega pa smo aktivni tudi drugod po svetu – Grčija, Hrvaška, Italija, Švica, Belgija, ZDA (Severna Dakota), Avstralija (predvsem severovzhodni Queensland), … Na ta način smo si pridobili bogate izkušnje z odzivi kopit in konj na različna okolja, oskrbo in prehrano.

Urška pri delu

Sonja pri delu

Poleg same oskrbe kopit pa se ukvarjamo tudi z izobraževanjem na področju oskrbe konj in zdravja kopit in pripravljamo eno – ali večdnevne seminarje, ki jih prilagodimo glede na nivo znanja in želje slušateljev – od začetnega seminarja za skrbnike konj do naprednih praktičnih seminarjev. Občasno povabimo tudi tuje učitelje s področja. Tako smo imeli že klinike s Sonjo Appelt (Avstrija), Petrom Laidely-jem (Avstralija), Dr. Tomasom Teskey-em (ZDA)…

Slušatelji praktičnega seminarja

 

Seminar s Tomasom Teskey-em (ZDA) v Ljubljani

 

Napredni seminar s Petrom Laidely-jem (AU) v Ljubljani